Spelen om te helen

 

Ik ben bij de vlinder spel therapie terecht gekomen na een zoektocht voor hulp voor mijn zoon (hoog sensitief) die aangaf depressieve gevoelens te hebben na een problematische scheiding.

Tamara gaf mij gelijk een goed gevoel. Tamara is professioneel, integer, vriendelijk, kan goed luisteren en neemt de tijd voor je.

Mijn zoon heeft tijdens de spel therapie zijn depressieve gevoelens uitgespeeld. Nu zie ik weer een gelukkige zoon die zin heeft in het leven en in school. Mijn zoon heeft geleerd om met de gebeurtenissen om te gaan en het een plekje te geven.

 

 

Samenwerking

 

Onze dochter (6) heeft bij de Vlinderspeltherapie een behandeling gehad. Tamara deed samen met stagiaire Kim de intake. Kim heeft onze dochter steeds begeleidt. Toch overlegde Kim regelmatig met Tamara, wat ik als ouder erg fijn vond. Onze dochter had echt wel 10 sessies nodig om helemaal zichzelf te kunnen zijn en haar grenzen durfde op te zoeken. Het fijne van deze aanpak is dat er goed gekeken wordt naar het kind en diens behoeften. Ook de uitleg van vragen werden duidelijk en vakkundig beantwoord. Vertrouwen geven, soms wellicht wat prikkelen om grenzen te gaan verkennen. Het mooie was dat we steeds thuis terug zagen dat het spel wat in de speelkamer gespeeld werd, thuis verder ging. Door de rapportage begrepen we dan het spel of de impuls ook beter. Hierdoor konden we haar er thuis ook in begeleiden of stimuleren. Het contact met Kim was prettig. Het lijntje kort en bij zorgen vanuit ons werd er goed geluisterd en overlegt met ons wat te doen. Een prettige ervaring.

 

 

Kind centraal

 

Tamara is een super toegankelijke kundige speltherapeute. Ze zet het kind vanaf de eerste ontmoeting centraal en heeft de bijzondere gave om gelijk een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Ze heeft een zeer zachtaardig karakter is betrokken en enorm behulpzaam. Daarnaast weet ze snel te schakelen indien er zich veranderende omstandigheden voordoen zonder daarbij het belang van het kind uit het oog te verliezen. Ze heeft ons in ieder geval enorm geholpen. Het is een mooi mens!!